tag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post3972307976097969987..comments2023-07-13T09:53:26.630+02:00Comments on Kookstel - Een kokend stel: Homemade gecondenseerde melkUnknownnoreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-34534847881396889442015-01-20T15:41:13.778+01:002015-01-20T15:41:13.778+01:00ik zou dit willen proberen met honing want ik weer...ik zou dit willen proberen met honing want ik weer suiker uit mijn voeding zoveel mogelijkSchilderijen Hildehttps://www.blogger.com/profile/02085756317241403933noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-54319846414342475602014-05-09T13:02:00.313+02:002014-05-09T13:02:00.313+02:002-3 weken, mits je het afdekt met folie of een dek...2-3 weken, mits je het afdekt met folie of een deksel! Voor gebruik kun je het even in de magnetron zetten om het weer zacht te laten worden.<br />Succes!Annehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-38029896033402179602014-05-09T12:09:05.694+02:002014-05-09T12:09:05.694+02:00hoelang kun je dit goed houden in de koelkast ???
...hoelang kun je dit goed houden in de koelkast ???<br /><br />groetjes NicoleAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-56254288127808523052013-10-08T14:28:04.643+02:002013-10-08T14:28:04.643+02:00Jazeker kan dat! Die melk bevat wel meer vet, waar...Jazeker kan dat! Die melk bevat wel meer vet, waardoor de gecondenseerde melk ook wat vetter/dikker wordt. Maar wel lekker!<br /><br />Groet,<br />AnneAnnehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-15559204625662080402013-10-08T14:26:00.691+02:002013-10-08T14:26:00.691+02:00Hoi,
Kun je gecondenseerde melk maken van rauwe me...Hoi,<br />Kun je gecondenseerde melk maken van rauwe melk (zo van de koe uit de uiers)?<br />Groetjes een boerinAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-51039815867177935212013-09-06T08:58:22.522+02:002013-09-06T08:58:22.522+02:00Hoi Smulfrummie,
de melk mag inderdaad alleen sto...Hoi Smulfrummie,<br /><br />de melk mag inderdaad alleen stomen, anders gaat het te snel. Ik denk dat je de melk toch nog wat langer moet koken, zodat het dikker wordt.<br /><br />Prettig vooruitzicht: in de zon, met een ijskoffie en je zelfgemaakte gecondenseerde melk...!<br /><br />Groet,<br />AnneAnnehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-54512852736461820812013-09-05T15:47:51.458+02:002013-09-05T15:47:51.458+02:00Hoi Anne,
Ik heb bovenstaand gerecept gebruikt met...Hoi Anne,<br />Ik heb bovenstaand gerecept gebruikt met volle melk,alleen de hoeveelheden verdubbeld. De melk heeft 1,5uur opgestaan met een sudderplaatje eronder en was toen voor de helft ingekookt. De kleur, de smaak, alles klopte, maar hij bleef toch dun. Ik zag vanmorgen overigens wel dat de boter inderdaad toch goed erdoor gemengd was,dus dat is opgelost, nu alleen de dikte nog. <br /><br />Nu moet ik er wel bijzeggen, dat ik een koffiekopje gebruikt heb voor de hoeveelheden. Dus 3kopjes volle melk, en +-1,5kopje suiker. Ik zag later pas in bovenstaande reactie op Sarah de precieze hoeveelheden. Misschien heeft het daar iets mee te maken. Ik ga het binnenkort nog een keer proberen vanuit die hoeveelheden. En de melk mag alleen maar stomen toch en niet borrelen, klopt dat?<br /><br />Dank je wel voor je reactie!!<br /><br />Groetjes en een zonnige dag gewenst,<br />Smulfrummie =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-44974888978568184222013-09-05T10:37:53.295+02:002013-09-05T10:37:53.295+02:00Hoi Smulfrummie,
als je de melk langer inkookt, m...Hoi Smulfrummie,<br /><br />als je de melk langer inkookt, moet het vanzelf dikker worden. Ik weet niet precies wat voor soort melk je gebruikt hebt, maar hoe magerder de melk, des te langer het duurt voordat de melk dik wordt. Soms meer dan 2,5 uur zachtjes koken.<br /><br />Als je melk nog warm is, moet je de boter toevoegen zodat de boter kan oplossen. Als je de gecondenseerde melk vervolgens in de koelkast zet, zal de boter weer hard worden, soms met wat vlokjes bovenop. Als je de gec.melk even in de magnetron zet, is alles weer in orde.<br /><br />Ik hoop dat je er zo uit komt!<br /><br />Groet,<br />AnneAnnehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-38312193604502800252013-09-04T17:55:11.619+02:002013-09-04T17:55:11.619+02:00Ik heb hem vandaag gemaakt, en de hoeveelheden ver...Ik heb hem vandaag gemaakt, en de hoeveelheden verdubbeld, zodat ik een volle pot heb. Hij staat nu in de koelkast verder koud te worden. Maar hij is bij mij vrij dun gebleven en de boter word niet goed opgenomen, want die blijft bovenop drijven? <br /><br />De smaak klopt wel helemaal, want het is heerlijk!!! Maar moet hij eerst echt helemaal koud zijn voordat de boter opgenomen kan worden en hij dikker word?<br /><br />Het zou fijn zijn als ik hier een antwoord op kan krijgen, want ik heb precies het recept gevolgd.<br /><br />Groetjes,<br />SmulfrummieAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-28017272536604770832013-05-27T12:26:46.950+02:002013-05-27T12:26:46.950+02:00Hoi Sarah,
het is ongeveer 340 ml melk en 150 gram...Hoi Sarah,<br />het is ongeveer 340 ml melk en 150 gram suiker. Een verhouding van iets meer dan 2:1 dus :)<br />Succes!Annehttps://www.blogger.com/profile/08068792736937244478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2703226153401633870.post-89327231011661045962013-05-26T12:54:09.021+02:002013-05-26T12:54:09.021+02:00Hallo, wat versta jij onder 'cup'?
Hoeveel...Hallo, wat versta jij onder 'cup'?<br />Hoeveel ml is dat dan ongeveer?<br />Alvast bedankt!Sarahhttp://ellelola-drukgezinnetje.blogspot.be/noreply@blogger.com