vrijdag 10 januari 2014

Prinsesseneten: Bietenstamppot

Bietjes: aardse smaak, prachtige kleur en supergezond! Geen enkele reden dus om ze niet vaker op tafel te zetten.
Deze stamppot is mooi roze geworden, echt prinsesseneten :)

Bietenstamppot met gebakken uitjes
Wat heb je nodig voor deze bietenstamppot met gebakken uitjes (2 personen):

  • 6 aardappelen (ongeveer 450 gram)
  • 500 gekookte en geschilde bieten
  • creme fraiche
  • 1 gele ui
  • 1 rode ui
  • zwarte peper naar smaak

Wat moet je doen:
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Snijd ondertussen de uien in dunne, halve ringen. Smelt een klontje boter in een steelpan en fruit de uien zachtjes aan. Schep af en toe om en laat bruin worden.
Snijd de bietjes in kleine blokjes.
Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en stampt ze fijn. Schep er creme fraiche doorheen, zodat de puree smeuïg wordt. Schep er dan de bietjes doorheen, stamp eventueel nog even om de bietjes wat kleiner te maken. Breng op smaak met peper.
Serveer de stamppot met de gebakken uitjes.

Tips:

  • In plaats van creme fraiche kun je ook melk (en een beetje boter) of een scheutje koffiemelk gebruiken.
  • Wij aten er een maatjesharing bij, biet en haring is een klassieke combinatie. 
Pin It!

4 opmerkingen:

  1. Wat lekker! Dit lusten wij wel. Toevallig heb ik gekookte bietjes in huis. Uien zijn er altijd wel en de crème fraîche is zo gekocht. Wij doen er dan een ander visje bij.... Dat wordt smullen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik werd wel nieuwsgierig van de titel van je bericht en had niet verwacht dat er bietjes op het menu zouden staan. Dit lijkt me trouwens wel een heerlijk recept. Zou het ook met kefir kunnen ipv creme fraiche?

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ha dit is vast lekker en als je het zo noemt willen
    vast alle kindertjes dit ook graag eten :-)
    Het ziet er op de foto heel smakelijk uit, ik ga het zeker
    binnenkort ook een keer maken.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik eet het vanavond. Met geitenkaas erop. Altijd goed.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...