woensdag 12 september 2012

Uit eten- De Jufferen Lunsingh

De afgelopen weken is zo veel gebeurd dat ik geen tijd had voor een blogje! Daarom de komende dagen maar een terugblik.

Mijn ouders waren 28 jaar getrouwd en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Dit jaar gingen we uit eten bij De Jufferen Lunsingh in Westervelde (Drenthe). Wat een mooie locatie! De omgeving is typisch voor Drenthe: houtwallen, kleine weilanden, hier en daar wat koeien en bosranden. De Jufferen Lunsingh zelf is een monumentaal landhuis dat de sfeer uitademt van historie en warmte. Een heerlijke plek :)

Vanuit het restaurant heb je uitzicht op de kleine kudde schapen van De Jufferen en de bosrijke omgeving.
Een plek om de hele avond te zitten:) In het restaurant wordt gekookt met de seizoenen en wordt gebruik gemaakt van producten uit de omgeving. Ze hebben ook zelf vee (koeien en schapen) en telen kruiden, groenten en fruit.
We kozen voor een viergangenmenu, samengesteld door de chefkok van De Jufferen Lunsingh, Jelle Huitema. Een goede keuze, zo bleek.
We startten met een lichte salade met gebakken makreel en eetbare bloemetjes:
Voorgerecht: gebakken makreel
Heel fris van smaak, met af en toe een romig stukje mozzarella. Toevallig had ik de blauwe bloemetjes (komkommerkruid of borage) juist al zaadjes gekocht voor mijn moeder. Volgend jaar kunnen we ze dus uit eigen tuin eten ;)

Na de salade volgde het tussengerecht: pasta met krab en saffraansaus.
Gevulde pasta met krab, saffraansaus en catharellen
De vulling van de pasta vond ik in eerste instantie erg zout, maar smaakte in combinatie met de saffraansaus wel lekker. Ook een goede combinatie van krab en catharellen.

Na een poosje wachten (het was erg druk in het restaurant en de chef-kok had veel nieuwe leerlingkoks onder zijn hoede) kregen we het hoofdgerecht.
Saltimbocca van parelhoen
Een saltimbocca van parelhoen met gefrituurde 'aardappelsprietjes', rode kool, bietjes en kleine aardappeltjes. De aardappeltjes waren afkomstig van een nabij gelegen tuin, De Tuinen van Weldadigheid in Veenhuizen. Als we weer eens in de buurt zijn, wil ik daar zeker eens langs!
De parelhoen was lekker, we hadden dit nog niet eerder gehad. Ik vond de smaak en structuur absoluut niet naar kip smaken, het had veel meer smaak en was steviger. Helaas ben ik alleen niet zo'n fan van salie, waardoor de saltimbocca wel erg heftig was ;) Ik heb de salie er maar uitgevist, toen was het wel goed ;)
Het gerecht neigt ook al wat naar de herfst door de bietjes en de rode kool, maar was niet zwaar van smaak. Een 'einde-van-de-zomer-gerecht'!

Tot slot het dessert:
Mascarpone met blauwe bessen, citrussorbet en muntsiroop
Heerlijk! De muntsiroop was op zichzelf erg zoet, maar smaakte heerlijk met de citrussorbet en mascarpone. De mascarpone met blauwe bessen (tussen de koekjes) was romig en de zwarte bessen proefde je goed. De koekjes waren gemaakt van het beslag van lange vingers, weet niet precies hoe dat heet. Wel een gerecht dat de handige thuisbakker zelf kan maken :)

We sloten nog af met koffie/thee en huisgemaakt lekkers: pure chocoladetruffels en pindafudge. Njammie...

We hebben echt genoten van het eten en de ambiance, de omgeving en de vriendelijkheid van het personeel. Een aanrader!

Pin It!

4 opmerkingen:

 1. Wat hebben jullie een prachtige gelegenheid uitgezocht om de trouwdag van je ouders te vieren. Het is goed om er jaarlijks even bij stil te staan, want zo vanzelfsprekend is het niet dat je samen ouder wordt. Wat jullie voorgeschoteld kregen was niet mis. Wat goed dat producten uit de buurt gebruikt worden en dat veel in eigen hand gehouden wordt. Het menu is niet alledaags, maar dat is juist leuk om iets te eten wat je zelf niet bedacht zou hebben.
  Misschien heb je inspiratie op gedaan om thuis ook eens iets van al dat lekkers uit te proberen.. Fijne dag en tot een volgende keer. Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het was aan alle kanten een belevenis begrijp
  ik wel. Een prachtige ambiance en gerechten
  die al je zintuigen aan het werk zetten.
  Een mooi blog heb je gemaakt van dit
  culinaire avontuur.
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt er wel een heel feestelijke blog van gemaakt!
  Het was heerlijk en gezellig. Volgend jaar weer?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stuk voor stuk heerlijke kunstwerkjes.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...