Geïnspireerd door de paddenstoelen, maakte ik deze pastasalade: een mix van nazomer en herfst.
pastasalade met shii-take |
- ongeveer 120 gram pasta (vlindertjes of pijpjes ofzo)
- 1 zakje rucola
- 2 puntpaprika's
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 150 gram Shii-take paddenstoelen
- 2 tl tapenade (met tomaten, van de wereldwinkel/fair trade)
- (citroen)olijfolie
- wat geraspte oude kaas
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta dan af. Schep de tapenade door de warme pasta. Zorg ervoor dat alle pasta bedekt is met wat van de tapenade. Dit voorkomt ook dat de pasta gaat plakken. Zet apart.
Snipper de rode ui en fruit deze op laag vuur in wat boter. De ui moet wat karameliseren. Snijd ondertussen de stelen van de Shii-take en snijd de hoeden in reepjes. Voeg de reepjes toe aan de gekarameliseerde ui en bak de paddenstoelen zachtjes aan.
Verwijder ondertussen de zaadlijsten uit de puntpaprika's en snijd ze in reepjes. Snijd de tomaten in wigvormige stukjes en doe ze samen met de paprika in een kom. Schep er dan de rucola doorheen. Schep dan de lauwwarme pasta door het groentemengsel. Giet er wat olijfolie overheen en schep nogmaals goed om. Verdeel de paddenstoelen over de pasta en strooi er wat geraspte kaas overheen. Eet smakelijk!
lekkere combinatie van paddestoelen en pasta! Deze ga ik wel een keer uitproberen.
BeantwoordenVerwijderenFijn weekend en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Ja paddenstoelen en herfst horen bij elkaar.
BeantwoordenVerwijderenIk ben met de camera ook al weer op paddenstoelenjacht.
En het zou natuurlijk heerlijk zijn om als je dan terug komt uit het bos zo'n heerlijke paddenstoelenpasta te maken.
Ga ik ook zeker een keer maken en dan wel met de Shi takes en geen paddenstoelen uit het bos hoor.
Het lijkt me een heerlijk recept.
Natuurkieker Coby