zaterdag 24 november 2012

Bubble tea...maar dan anders

Opeens zag ik overal "bubble tea" voorbij komen: een aziatisch drankje gemaakt van thee en (meestal) melk, fruitstukjes en tapiocaparels. Dat laatste zijn korrels gemaakt van cassavewortel en is erg rijk aan zetmeel (bron). Hierdoor wordt de bubble tea wat dikker. In Vietnam is iets soortgelijks als bubble tea bekend, genaamd chè. In dit geval is het meer een dikke, zoetige soep, die je in allerlei soorten kunt krijgen. Er zijn er met of zonder kokosmelk, vruchten, zeewier, tapiocaparels, bonen, mais, lotuszaden... Ik houd zelf van de zoete soort, zonder bonen, maar met kokosmelk, fruit en tapiocaparels.
Chè
Je kunt eventueel meer water toevoegen om de 'soep' dunner te krijgen, of gebruik vruchten in een dunne siroop in plaats van dikke siroop.

Wat heb je nodig (aantal personen....5-6..ongeveer:P):
1 blik kokosmelk
1 blik attap seeds (toko)
1 blik jackfruit (toko)
1/2 cup tapiocaparels

Wat moet je doen:
Kook de tapiocaparels in ruim water, ongeveer 15 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Blijf er absoluut bij, want de parels plakken snel aan de bodem en je moet zorgen voor voldoende water, zodat ze niet als een bal aan elkaar gaan kleven. Giet de parels na de kooktijd af en spoel met koud water, zodat ze niet verder koken. 
Giet de kokosmelk in de pan, voeg de parels toe en verwarm zachtjes. Snijd ondertussen de jackfruit in reepjes. Voeg alle fruit, samen met de siroop uit de blikken, toe aan de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe of juist nog wat water. Serveer in hoge glazen met een lepel.

Tips:
 • Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de toko.
 • In plaats van jackfruit of attap seeds kun je ook ander fruit gebruiken. Lychees zijn bijvoorbeeld ook lekker! Gebruik bij voorkeur stevig fruit. 
 • Je kunt ook extra tapioca toevoegen in andere vormen, bijvoorbeeld (gekleurde) reepjes. Ook decoratief!
Pin It!

1 opmerking:

 1. Dat ziet er heel bijzonder uit en lijkt me lekker. Ik begrijp dat dit een koud drankje/hapje is?

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...