Chè |
Wat heb je nodig (aantal personen....5-6..ongeveer:P):
1 blik kokosmelk
1 blik attap seeds (toko)
1 blik jackfruit (toko)
1/2 cup tapiocaparels
Wat moet je doen:
Kook de tapiocaparels in ruim water, ongeveer 15 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Blijf er absoluut bij, want de parels plakken snel aan de bodem en je moet zorgen voor voldoende water, zodat ze niet als een bal aan elkaar gaan kleven. Giet de parels na de kooktijd af en spoel met koud water, zodat ze niet verder koken.
Giet de kokosmelk in de pan, voeg de parels toe en verwarm zachtjes. Snijd ondertussen de jackfruit in reepjes. Voeg alle fruit, samen met de siroop uit de blikken, toe aan de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook. Proef of het zoet genoeg is en voeg eventueel nog wat suiker toe of juist nog wat water. Serveer in hoge glazen met een lepel.
Tips:
- Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de toko.
- In plaats van jackfruit of attap seeds kun je ook ander fruit gebruiken. Lychees zijn bijvoorbeeld ook lekker! Gebruik bij voorkeur stevig fruit.
- Je kunt ook extra tapioca toevoegen in andere vormen, bijvoorbeeld (gekleurde) reepjes. Ook decoratief!
Dat ziet er heel bijzonder uit en lijkt me lekker. Ik begrijp dat dit een koud drankje/hapje is?
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn