maandag 30 januari 2012

Lekker zondags hapje

Zondag hadden we niet veel zin om wat bijzonders te doen. Rijst zou het hoofdbestanddeel worden, dat was snel duidelijk. Toen moest er nog wat bij! We besloten om broccoli met kip toe te voegen. Het resultaat was heerlijk!

Wat  heb je nodig voor 2 1/2 eter:
Rijst (ik weeg niet af, maar gok zo ongeveer hoeveel ik nodig heb)
Grote broccoli
Kippenbout (1 per persoon, of wat je gewend bent)
1 ui
2 teentjes knoflook
Boter (en een beetje olie, maar dat hoeft niet)
Scheutje zoete sojasaus
Sat├ęsaus (optioneel)


Wat moet je doen:
Neem een braadpan en laat de boter smelten. Voeg, op matig hoog vuur, de geplette knoflook toe en een in stukjes gesneden ui. Laat het geheel lekker fruiten. Bestrooi de kip ondertussen met wat kipkruiden. Als de ui lekker ruikt, doe je de kip in de pan, vuur een beetje hoger en de kip even aanbraden. Als de kip een mooi kleurtje heeft, zet je het vuur wat lager. Voeg dan de sojasaus, een scheutje water en wat olie (als je dat gebruikt) toe. Deksel op de pan, lekker laten sudderen.

Begin na 30 minuten met de rijst en de broccoli. Ik kook de rijst altijd droog in 15 minuten, dus ik zet die vast op. Als je zelf een andere manier van rijst koken hebt, pas je tijd dan eventueel aan. Broccoli in kleine stukjes, beetje water erbij en opzetten als de rijst nog 10 minuten moet koken. 
Controleer de kip als de broccoli en de rijst klaar zijn, als het goed is, is de kip dan ook klaar. 
Alles lekker op het bord leggen, sat├ęsaus erbij, klaar!
Pin It!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...