Gelukkig is er op de markt op dit moment wel een heerlijk aanbod van groenten. Tijd voor een simpele doch smakelijke ovenschotel!
Geroosterde groenteschotel uit de oven |
- 4 aardappels (middelmaat)
- 1 zoete aardappel
- 2 wortels
- 1 pastinaak
- 2 paprika's (ik gebruikte 1 groene en 1 rode puntpaprika)
- 1 ui
- olijfolie
- tijm
- zout en peper
- karwijzaad
Schep de groenten in een grote ovenschaal, waarin de groenten op 1 laag kunnen liggen (je kunt ook een kleinere schaal nemen, maar dan rooster je de groenten niet echt, meer een soort van koken). Giet er wat olijfolie overheen en schep de groenten goed om, zodat op elke groente wat olie zit. Dan wat zout, peper, tijm en karwijzaad naar smaak er over strooien, weer even goed omscheppen. Zet de schaal 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de groenten gaar zijn.
Serveer de groenten in een kom, met wat mosterd en/of mayonaise erbij. Njammie!
Tips:
- Deze schotel was voor ons voldoende zonder vlees, vis of kaas. Als je er wel wat bij wilt eten, zou ik een stukje kip of zalm nemen.
- Het karwijzaad kun je ook weglaten, maar het versterkt de anijsachtige smaak van de pastinaak.
- Je kunt nog wat teentjes knoflook (ongepeld) in de ovenschaal doen en die lekker laten poffen. Ook erg lekker!
He,je de weblog in een nieuw jasje gestoken.
BeantwoordenVerwijderenMooie achtergrond en een prachtige collage boven de blog,leuk!
Dit recept spreekt me ook wel aan en je tip voor een stukje zalm er bij lijkt me een fijne toevoeging.
Natuurkieker Coby