maandag 19 november 2012

Ottolenghi: ingemaakte paprika, gierstsalade en shakshuka

Ik zei het al: ook ik ben nu de trotse eigenaar van een "Ottolenghi", namelijk Plenty. Na de heerlijke recepten op de weblogs van Caroline en Kelly wist ik het zeker: die wilde ik wel voor mijn verjaardag!
Toen ik een avond alleen was en dus ook alleen at, dacht ik: kom, ik ga mij uitleven in de keuken en maak gelijk maar drie recepten uit Plenty!
Natuurlijk blijf ik eigenwijs..ik had geen zin in bulgur maar in gierst en sommige ingredienten had ik niet..maar het resultaat mag er zijn, vind ik zelf:p
Gierstsalade (vooraan), Shakshuka (linksachter), ingemaakte paprika en Turkse schapenkaas
Vooral de ingemaakte paprika is erg lekker: heel licht pittig en zoetzuur.Het smaakte erg lekker bij deze maaltijd, maar ook door de pastasaus, bleek later. Hierbij het recept voor ingemaakte paprika, afkomstig uit Plenty van Yotam Ottolenghi.

Wat heb je nodig voor 1 pot ingemaakte paprika:

  • 1 rode paprika
  • 80 gram kristalsuiker
  • 2 dl water
  • 1 dl appelazijn
  • 10 roze peperkorrels
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 3 kardemompeulen, gekneusd
Wat moet je doen:
Maak de paprika schoon en snijd in 5 mm brede repen. Doe ze in een kleine pan met suiker, water, azijn, peperkorrels, korianderzaad, kardemom en wat zout. Breng alles aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes pruttelen tot de paprika gaar is. Zet opzij en laat afkoelen.

Tips:

  • Lekker bij een wat vetter (groente)gerecht!
  • Ik kon geen roze peperkorrels vinden, daarom heb ik een zakje gemengde peperkorrels gekocht, en daar flink wat roze en een paar zwarte peperkorrels uit gehaald.
Pin It!

4 opmerkingen:

  1. Het recept staat er niet!? Misschien weggevallen?
    Ik denk dat het juist bij Ottolenghi heel belangrijk is om je aan zijn recepten te houden. Hij weet zo goed smaken te combineren! Als je zelf dingen gaat veranderen krijg je niet wat hij heeft bedoeld en juist wat hij bedoeld is zo overheerlijk aan zijn gerechten! Ik denk niet dat wij dat beter kunnen. Bedankt voor de link naar mijn blog.En nog veel kookplezier uit Plenty!
    groeten, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Caroline, de tijd ging wat sneller dan ik had gedacht, waardoor blogger het geplande bericht al plaatste voordat ik het helemaal af had:p Het recept staat er nu wel, met plaatje.
      Ik snap wat je bedoelt, maar ik wilde per sé iets maken en ik kon niet alles vinden in de supermarkt. De volgende keer zal ik me aan het recept houden ;)

      Verwijderen
  2. Het is geen bevel, maar alleen maar een advies hoor ;-))
    Wij hebben hier in het winkelcentrum een Kruidenwinkel waarvan de eigenaar een Afghaan is en die man heeft werkelijk alles, dus daar bof ik mee. Als je bv za'atar zoekt, dat zag ik laatst bij de Jumbo van een merk dat Jonnie de Boer uitgeeft. En verder kun je heel veel kopen bij Turkse en Marokkaanse winkels.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klinkt goed! Leuk dat je je ook in de keuken uitleeft als je alleen thuis bent :)
    Veel plezier met je nieuwe kookboek(en)!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...