Ik ben gek op chocola en dan vooral in taarten en cake. Extra lekker vind ik het als je ook nog stukjes chocola kunt proeven, zo'n knapperig stukje in je cake :) Chocola en fruit vind ik helemaal een lekkere combinatie! Daarom heb ik deze muffins bedacht.
Chocomuffin met banaan |
- 125 gram boter
- 125 gram suiker
- 2 eieren
- 125 gram bloem
- 3 tl bakpoeder
- 2 el melk
- 75 gram witte chocola
- 75 gram melk of pure chocola
- 1 banaan
Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de chocolades in kleine stukjes. Smelt vervolgens de helft van de chocola samen met alle boter in de magnetron of au bain marie.
Mix de boter met de suiker tot een smeuïg geheel, voeg dan de eieren en de melk toe.
Klop in een andere kom de banaan tot moes (ik gebruikte de mixer, werkt erg goed!) en voeg die toe aan het botermengsel. Mix even goed door en zet de mixer daarna aan de kant. Schep met een lepel/spatel de stukjes chocola door het mengsel en daarna de bloem met bakpoeder. Meng heel kort, maar zorg wel dat de bloem goed is opgenomen.
Schep het beslag in de muffinvormpjes en bak ongeveer 15 minuten in de oven of tot een satéprikker die je in het midden van het cakeje prikt, er droog uit komt.
Heerlijk met een kopje thee op de bank...even een momentje voor jezelf...of gezellig samen!
Ze zien er lekker uit, maar ze smaken ook heerlijk! Vooral de combinatie fruit/chocolade vind ik heel geslaagd.
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Lijkt me erg lekker... Bij Kelly heb ik zo veel lekkers voorbij zien komen..... die krijgt het erg moeilijk.... Jij hebt in ieder geval iets gemaakt waar jij van geniet..
BeantwoordenVerwijderenen je hebt moeders gevraagd om te proeven...
Groeten van Willemien.
Aan de ingrediënten te zien denk ik dat ik dit vast
BeantwoordenVerwijderenook heel lekker zal vinden.
En leuk dat je altijd van die goed maakbare
recepten hebt, daar kan ieder mens mee uit
de voeten. Benieuwd hoe het afloopt met dit recept.
Natuurkieker Coby
Leuk dat je ondanks de drukke maand toch hebt meegedaan met het Foodblogevent van juni: thanks! Ik heb je Guilty Pleasure er gisteren bijgezet!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Kelly