Vis in dille-mosterdsaus en gestoomde groenten |
Wat heb je nodig voor twee personen:
- rijst naar eigen inzicht
- 2 wortelen
- 1 klein struikje broccoli
- 2 stukjes koolvis
- 1-2 tl gedroogde dille
- 1 tl mosterdzaad
- 1 grote tl mosterd
- +/- 100 ml room
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de pan of rijstkoker.
Verhit wat boter in een koekenpan en voeg de koolvis toe. Bak 5 minuten aan beide zijden.
Schil de wortel en snijd in dunnen plakjes. Snijd de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk en snijd ook die in stukjes. Verhit wat water in een pan. Zet het stoommandje met de groenten in de pan als het water kookt en kook +/- 6 minuten.
Ondertussen moet de vis nu gaar zijn. Voeg het mosterdzaad toe en laat even meebakken. Voeg dan de room scheutje voor scheutje toe. Breek de vis in stukjes, zodat het een soort ragoût wordt. Voeg dan de mosterd en dille toe. Laat eventueel wat inkoken tot een dikkere saus. Proef en breng op smaak met peper.
Serveer de rijst met de gestoomde groenten en de vis.
Tips:
- Je kunt de room vervangen door kookroom, of een deel vervangen door bouillon.
- Het mosterdzaad kun je ook weglaten, gebruik dan wat meer mosterd.
- Liever helemaal geen mosterd? Gebruik dan peterselie in plaats van mosterd en dille.
Ha, weer zo'n lekker snel gerecht. Lijkt me heel smakelijk!
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Ik hou ook van Koolvis, maar deze variant ken ik
BeantwoordenVerwijderennog niet, dus leuk om dit een uit te proberen.
Natuurkieker Coby
Lekker. Wij zijn echte vis liefhebbers!
BeantwoordenVerwijderenFijne zondag en groeten van Willemien.