Het onderstaande recept is beproefd: het is tot nu toe nog niet mislukt, smaakt heerlijk en je kunt er eindeloos mee variƫren! Bovendien is het ook nog eens snel klaar: in 10 minuten heb je een cakeje. Ook lekker voor een doordeweekse aanval van lekkere trek...
Cake uit de magnetron |
- 1 1/2 el suiker
- 2 1/2 el bloem
- snufje zout
- 1/4 tl bakpoeder
- 1 grote tl cacao
- 1/4-1/2 tl koekkruiden
- 1 el olie of Griekse yoghurt
- 1 el melk
- beetje vanille-extract
- 2 stukjes fudge, in stukjes
- Optioneel: 1/2 el bruine suiker en 1/4 tl kaneel
Wat moet je doen:
Meng suiker, bloem, zout, bakpoeder, cacao en koekkruiden in het kopje. Roer er de olie, melk en vanille doorheen. Goed roeren, zodat er geen bloem meer op de bodem van het kopje blijft liggen. Roer de helft van de fudge er doorheen.
Eventueel kun je nu de bruine suiker en kaneel over de bovenkant van de cake strooien.
Zet het kopje ongeveer 1 minuut in de magnetron, zodat de bovenkant van de cake bijna droog is. De cake kookt nog even door nadat je hem uit de magnetron gehaald hebt. Strooi de rest van de fudge over de cake en serveer.
Tips:
- Voor vanillecake laat je de cacao weg. Voor extra chocoladesmaak kun je de fudge vervangen met stukjes chocolade.
- Probeer ook eens marshmallows in plaats van fudge.
- Laat de koekkruiden weg voor een minder uitgesproken smaak. Of gebruik kardemompoeder in plaats van koekkruiden, dit smaakt ook erg lekker met chocolade.
Ha leuk een cakeje uit de magnetron en het klinkt als muziek in de oren dat het altijd nog is gelukt.
BeantwoordenVerwijderenLijkt me de moeite van het proberen waard voor als er eens lekkere trek is, 10 minuutjes is dan nog wel te wachten :-)
Natuurkieker Coby
Dit lijkt me een wel heel verleidelijk hapje! Zeker het proberen waard. Origineel idee om het in een beker te doen. Ik heb wel eens broodjes gebakken in bloempotjes. Dat geeft ook een leuk effect!
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn