Het was een echte 'east-meets-west-maaltijd': Tofuburgers met bok choy-salade (kleine paksoi) en gebakken aardappelen van de Friese klei. Heerlijk! De salade was extra lekker door de eerste rucola van het seizoen uit onze eigen tuin.
Tofuburgers met bok choy salade |
- 225 gram tofu, uitgelekt (zie tips)
- 1 ei
- 11 gram broodkruimels
- 20 gram walnoten
- 30 gram zonnebloempitten
- 35 gram paddenstoelen
- 1/2 el mosterd
- 1/2 el sojasaus
- 1/2 tl komijn
- 1/4 tl cayenne peper
- 1/8 tl zout (optioneel)
Snijd de tofu in grove stukken en doe in de keukenmachine. Hak de walnoten en snijd de paddenstoelen in kleine stukjes. Voeg ook toe aan de keukenmachine, net als alle andere ingrediƫnten. Laat de keukenmachine even draaien, tot een zachte puree ontstaat.
Voeg eventueel wat meer broodkruimels toe als het deeg te zacht is.
Verhit wat olie in de pan. Maak 4 burgers (ze worden best groot) en bak ze op middelhoog vuur goudbruin. Keer ze 1 keer heel voorzichtig, ze breken snel.
Serveer met gebakken aardappelen en bok choy salade:
Snijd 1 dikke bok choy in dunne reepjes en meng met een handje rucola, 2 kleine zoete puntpaprika's in stukjes en 3 tomaten in partjes. Maak een lichte dressing van wat (rijst)azijn en olie, giet over de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten