woensdag 11 april 2012

Tomatenclafoutis- lekker en gemakkelijk!


Maandag was "meatless monday": één dag in de week vegetarisch eten. We houden ons er niet zo strikt aan hoor, wij eten vegetarisch als we er zin in hebben:P Maandag aten we toch vegetarisch, en wel tomatenclafoutis met een groenteterrine (à la kookstel), beetje sla en rosti. Erg lekker!
Met de klok mee: terrine, clafoutis, rosti
Clafoutis is gesneden niet erg fotogeniek, het ziet er wat raar uit:P De smaak was wel goed, luchtig maar toch wat bite. 
Ik gebruikte gewone tomaten die ik in vieren sneed, je kunt ook kleine kerstomaatjes gebruiken. Dan heb je van die mooie bolletjes!
De tomatenclafoutis
Wat heb je nodig voor de tomatenclafoutis (4 personen)
  • 225 ml melk
  • 3 el crème fraîche
  • 3 eieren
  • 4 tomaten
  • peper en zout
  • geraspte kaas
  • basilicumblaadjes

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de melk, crème fraîche en de eieren tot een glad beslag. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Snijd de tomaten in vieren.
Verdeel de tomaten over een ingevette ovenschaal. Giet het beslag over de tomaten. Verdeel dan de kaas over het beslag en zet ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer met wat verse blaadjes basilicum.

Tips:
  • Je kunt variëren met allerlei soorten groenten, zoals met aubergine en courgette. 
  • Dit recept is niet geschikt voor een zoete variant met bijvoorbeeld kersen! 
Pin It!

2 opmerkingen:

  1. Jammie, dat ziet er heel aantrekkelijk uit.
    De Pannacotta was trouwens heerlijk. Ik heb er een cranberriesaus bij gedaan. Dat smaakte ook prima.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er mooi en smakelijk uit Anne!
    En ook voor een Natuurkieker goed te bereiden
    lijkt me.. Lekker en makkelijk.
    Ga ik zeker eens uit proberen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...