Wat heb je nodig, hoeveelheden naar schatting, voor 2 personen:
- aardappelen (ik had een restje gekruide krieltjes waar ik een gewone, in kleine stukjes gesneden, aardappel bij deed)
- sla (ik gebruikte ongeveer een kwart)
- sperziebonen (2 handjes vol)
- tomaten (4-5 stuks, kleintjes)
- paprika (1/2 gele)
- Voor de dressing: wat limoen- of citroensap, olijfolie, mosterd, mayonaise, dille
- gerookte makreel
Kook of wok de aardappeltjes gaar. Kook ook de sperziebonen gaar. Snijd ondertussen de sla in reepjes, de tomaten in partjes en de paprika in stukjes. Meng met elkaar.
Mix dan de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
Giet de sperziebonen af wanneer ze gaar zijn en schep voorzichtig door de sla. Haal de aardappelen van het vuur (giet ze af als je ze gekookt hebt) en meng de dressing door de aardappelen. Schep dan de aardappelen door de sla en laat afkoelen.
Maak dan de makreel schoon en leg het visvlees in een bakje.
Serveer de aardappelsalade met de makreel.
Altijd een leuke uitdaging om te kokkerellen
BeantwoordenVerwijderenmet wat op dat moment voor handen is.
Een recept dat zeker het proberen waard lijkt.
Verrassend dat je de dressing door de nog warme aardappelen mengt, doe je dat met een bepaalde reden?
Natuurkieker Coby
De smaak van de dressing trekt dan volgens mij beter in de aardappelen. Maar bovenal is het gewoon lekker snel :P
VerwijderenWij hebben het uitgeprobeerd: het is een prima combinatie! Heerlijke salade voor een warme (na)zomerdag...
BeantwoordenVerwijderenHet klopt dat de smaakt beter intrekt als de aardappelen nog warm zijn.
Fijn weekend en een lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn