Wij zouden het voor- en nagerecht verzorgen. Helaas kon ik de recepten niet alvast op het weblog plaatsen, omdat mijn moeder ook meeleest. Daarom dus alsnog! De gerechten zijn feestelijk en daardoor ook geschikt voor andere gelegenheden :)
Als voorgerecht hadden we een rucola-veldsla-salade met geitenkaas, cranberrysaus en pijnboompitten.
Rucolasalade met geitenkaas en cranberrysaus |
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 zakje rucola
- 1 zakje veldsla
- cranberrysaus
- verse geitenkaas (ongeveer 8 plakjes)
- pijnboompitten
Was de slasoorten en maak ze droog in de slacentrifuge of met een theedoek.
Verdeel de sla over de borden. Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de borden. Strooi er wat pijnboompitten overheen. Druppel cranebrrysaus over de salade.
Simpel, maar erg lekker! De geitenkaas en rucola smaken heerlijk samen, en de cranberrysaus maakt het een fris gerechtje. Daarna ben je helemaal klaar voor de volgende gang!
Dat was bij ons rollade met pommes duchesse (in de oven gebakken aardappelpuree-torentjes), witlof, broccoli met tomaat en olijven, en stoofpeertjes. Njam!
Zo lekker dat ik vergeten ben om een foto te maken. Moet je nagaan:p
Als toetje hadden we een yoghurt panna cotta gemaakt (een soort pudding) met mangomousse en mangogelei.
Panna cotta met mango |
Het recept voor een basis panna cotta kun je hier vinden. Het recept voor de mousse en gelei komt later online.
Tot slot was er nog koffie danwel thee met allerlei lekkere chocola erbij.
Een fijne avond!
Een heerlijk voorgerecht en wat verder kwam is ook heel lekker. Echt een feestelijke Kerst maaltijd. Fijn weekend en groeten van Willemien.
BeantwoordenVerwijderenHet was een heerlijk recept. De ingrediënten pasten heel goed bij elkaar. En ja, eigenlijk was allemaal erg lekker en vooral heel gezellig. Voor herhaling vatbaar ;)
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn