Vega shepherd's pie |
- 1 ui
- 1 dikke teen knoflook
- 2 preien, gewassen
- 4 wortelen, geschild
- 1 groot blik linzen
- 1 blik tomatenblokjes
- tijm, rozemarijn, zout, peper
- 1 kg aardappelen (ongeveer)
- melk, boter
- geraspte kaas naar smaak
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Pel de ui en snipper hem. Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui zachtjes aan. Pel de knoflook en pers hem boven de ui uit. Roerbak totdat de knoflook en ui geuren.
Snijd ondertussen de prei in ringen, ook het groene gedeelte. Snijd de wortelen in plakjes (rondjes). Voeg de prei en wortelen toe aan de ui.
Giet het blik linzen af. Voeg de linzen na ongeveer 5 minuten toe aan de prei. Doe ook het blik tomatenblokjes erbij. Schep goed om, zodat alles bedekt is met een laagje saus. Breng op smaak met tijm, rozemarijn, peper en zout.
Giet de aardappelen af en maak er een puree van met wat boter en melk. Voeg geen zout toe.
Schep de groenten in een grote ovenschaal en dek de groenten af met de aardappelpuree. Strooi er geraspte kaas overheen en zet ongeveer 15 minuten in de oven.
Serveer zo, of met een groene salade.
Tips:
- Geef de aardappelpuree wat meer smaak door een schepje mosterd toe te voegen. Er hoeft geen zout bij, omdat er al zout zit in de groenten en de kaas.
- Toch vlees erbij? Gebruik dan een half blik linzen en 300 gram gehakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten