zaterdag 30 maart 2013

Eiersalade

De gekookte en geverfde eieren zijn heerlijk om op te eten, maar soms wil je even wat anders dan een plakje ei op brood. Dan is een eiersalade een uitkomst! Deze salade zet je zo op tafel, de ingrediënten heb je vast al in huis.

Wat heb je nodig voor +/- 250 gram salade:

  • 3 gekookte eieren
  • 3 el mayonaise
  • 2-3 tl mosterd
  • 1/2 tl kerrie
  • scheutje Worcestersaus
  • peper en zout
Wat moet je doen:
Prak de eieren in een kom. Voeg dan de mayonaise, mosterd, kerrie, Worcestersaus en wat peper en zout toe. Roer goed doorelkaar. Proef en breng op smaak met nog wat peper of worcestersaus.

Je zou het bijna geen recept noemen hè, het is zo snel klaar...

Tips:

  • Voor een wat lichtere versie kun je de mayonaise deels vervangen met yoghurt of crème fraîche.
  • Extra bite krijg je door wat bieslook of bosui toe te voegen.
  • Liever kipsalade? Vervang dan de eieren door gekookte kipfilet die je in stukjes hebt gescheurd.
Pin It!

2 opmerkingen:

  1. oh, lekker, Ik maak hem ook nog wel eens met een gesnipperd uitje of bieslook erdoor en wat kerry.Ook lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja,eenvoudig en zelfgemaakt het lekkerst.
    Ik vind Bieslook er door wel heel lekker en ik vind
    het ook mooi die groene stukjes er in.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...