vrijdag 10 augustus 2012

Mooi weer = picknicken!

Van elke mooie dag geniet ik met volle teugen. Heerlijk om zo vanuit de woonkamer de tuin in te lopen en de warmte van de zon te voelen. Nu met dat zomerse weer staat de deur bijna de hele dag open :p
Het is natuurlijk ook echt weer om te gaan picknicken, een gratis uitje en genieten van de natuur! Even op de fiets, naar het water of het bos...mandje mee...

Uitzicht op het water
Er stond een bankje op deze mooie plek (een echt picknickbankje), dus we besloten om hier maar neer te strijken.
Ik had een mand vol met lekkers gemaakt:


Een koude komkommersoep, een pastasalade, vers afgebakken broodjes, zelfgemaakte kruidenboter én een toetje: een stukje perentaart. Ook nog lekker drinken erbij. Natuurlijk ontbrak ook het bestek niet! :p

Hoe heb ik het gemaakt:

De komkommersoep
Ik sneed een halve ui in stukjes en fruitte dat 5 minuten in een beetje boter. Toen sneed ik een halve komkommer in stukjes, voegde dat toe aan de ui en kookte dat in 250ml tuinkruidenbouillon. Na 10 minuten koken, heb ik dat uitgezet en even laten afkoelen. Ondertussen sneed ik 2 takjes munt in stukken. Daarna deed ik de komkommer en de munt in de blender tot het een zachte soep was geworden. Ik voegde nog wat dikke yoghurt toe om het wat romiger te maken. Vervolgens goot ik het in een klein flesje.

De pastasalade
Ik kookte pasta voor 1 persoon. Ik sneed 2 tomaten in 6 partjes en sneed 1 paprika in kleine stukjes. Toen de pasta nog 5 minuten moest koken, voegde ik een kwart stronk broccoli toe. Toen de pasta en broccoli klaar waren, goot ik het af en mengde het met de tomaten en paprika. Daarna roerde ik er een blikje tonijn doorheen, samen met een beetje olie uit het blikje. Daar werd de pasta wat smeuïger van. Tot slot nog wat blaadjes basilicum fijnscheuren en die er ook doorheen scheppen. Hup, in een plastic bakje...klaar voor de picknickmand.

De kruidenboter
Ik pakte ongeveer 30 gram roomboter (of ietsje meer), wat verse peterselie en een teentje knoflook. Met de staafmixer maakte ik er een kruidenboter van.

De perentaart
Er was nog een stukje over van een taart die ik maakte terwijl ik bij iemand op bezoek was, die toch wel graag taart wilde eten:p Ik maakte hem van een pak bakmix voor cake (doe ik anders nooit! maar als je je eigen spullen/voorraad niet hebt....:P ), eieren en boter (voor de hoeveelheden: zie verpakking). Ik bakte de cake in een plat bakblik, zoals voor brownies. Toen het beslag in het blik zat, stak ik er reepjes peer in, ongeveer 3 grote peren. Vervolgens bakte ik hem 30 minuten op 175 graden.
Lekker met chocoladesaus: verwarm au-bain-marie 200 ml room (voor slagroom) met ongeveer 1 reep chocola (pakweg 100 gram). Goed roeren tot alles gesmolten is. Laten afkoelen en bewaren in de koelkast tot gebruik. Wel opletten dat de saus niet te dik wordt! Anders nog weer even in de magnetron...of de warme zon ;)

Het drinken: virgin mojito
Ik had een fles van 600 ml. Daarin schepte ik 3 el rietsuiker en 1 limoen, in kleine partjes. Toen nog wat blaadjes munt erbij en stampte ik even goed met de achterkant van een pollepel, zodat de geuren en smaken vrij kwamen. Daarna vulde ik het aan met tonic.

Als jij gaat (zou gaan) picknicken, wat neem jij dan mee?
Pin It!

3 opmerkingen:

  1. Wat een leuke blog, ja picknicken is leuk en
    doe ik wel af en toe maar niet zo uitgebreid en met zo'n mooie mand als jij.
    Meestal gaan er gewoon broodjes mee.
    Een fruitsalade vind ik dan ook heerlijk en maak die van fruit wat ik in huis of tuin heb.
    En nostalgie is om ook wat hardgekookte eitjes er bij te hebben.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Toevallig heb ik vrijdag een picknickmand klaar gemaakt voor 6 personen. Het paste niet in 1 mand, dus heb ik er nog een leuke hengselmand bij gepakt.
    Natuurlijk heb ik geen foto's gemaakt.....
    Het waren versgebakken (afbak) broodjes waar ik ter plekke de gezonde onderdelen op gedaan heb. Die had ik in bakjes meegenomen. Als drinken was er karnemelk en een fruit drankje. Verder had ik een fruitsalade gemaakt. Het smaakte voortreffelijk en ik kon het gezond gedeelte lekker koel houden met elementen. Heel eenvoudig, maar wel fijn dat je lunch gebracht wordt door moeke als je aan het schilderen bent in een huis dat helemaal gestript is..... De hardgekookte nostalgische eieren waren ook van de partij! Fijne zondag en groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wow, wat een heerlijk luxe picknickmand vol lekkers!
    Ahum, ik kom meestal niet verder dan wat belegde broodjes en een beker sap....
    Maar als ik echt nog eens ga picknicken dan moet er een salade mee en lekkere verse broodjes. Een glaasje wijn of rosé lijkt mij daar heerlijk bij.
    En als het over nostalgie gaat: een dubbele boterham met een koud gebakken ei er op die de dag tevoren al is gemaakt en die vroeger meeging als ik op schoolreisje was. Zo heerlijk vond ik dat!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...