Gister greep ik echter mis: ze waren op! Tijd om ze zelf maar eens te gaan maken.
Mueslireep |
Wat heb je nodig voor ongeveer 15 repen (afhankelijk van hoe groot je ze maakt):
- 1/4 cup boter
- 1/4 cup honing
- 1/3 cup bruine suiker
- 1/4-1/2 tl vanille-extract
- 2 cup muesli
- 1 cup gepofte tarwe
Smelt de boter, honing en suiker in een pan tot het een geheel wordt. Voeg dan de vanille toe.
Haal van het vuur en roer er de muesli en rijst/tarwe doorheen. Even goed roeren zodat alles bedekt wordt met het suikermengsel.
Stort de massa in een met bakpapier beklede muffinvorm en laat afkoelen. Ik liet hem een nacht staan.
Snijd daarna de koek in repen.
Je kunt de repen bewaren in een luchtdichte trommel.
Tips:
- Ik gebruikte muesli met noten en gedroogd fruit, dan krijg je wat extra smaak. Let er op dat je een cruesli koopt: dat bestaat uit kleine 'klontjes' en daarmee kun je deze repen niet maken.
- Wil je geen muesli gebruiken, dan kun je ook havermout gebruiken.
- Om de repen extra lekker te maken, kun je ook nog 2 el chocoladestukjes toevoegen. Denk er dan wel aan dat de chocola smelt als je die gelijk door het suikermengsel roert *leermoment*. Je kunt ook geraspte kokos, gedroogd fruit en/of noten toevoegen.
Ook lekker bij de thee! |
Ziet er heerlijk uit! Goed idee om zelf zo'n reep te maken. Kun je ook nog lekker variƫren met de smaak ;)
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn