zondag 20 januari 2013

Mueslirepen

Wij hebben vrijwel altijd mueslirepen in huis. Lekker voor op het werk, in de auto, na het sporten...
Gister greep ik echter mis: ze waren op! Tijd om ze zelf maar eens te gaan maken.
Mueslireep
Het is een lekkere reep geworden, vrij zoet van smaak door de honing. Hij is niet zo knapperig als een reep uit de winkel, eerder een beetje zacht, maar wel met een bite. Voor ons voor herhaling vatbaar! Ik heb het recept gebaseerd op dit recept.

Wat heb je nodig voor ongeveer 15 repen (afhankelijk van hoe groot je ze maakt):

  • 1/4 cup boter
  • 1/4 cup honing
  • 1/3 cup bruine suiker
  • 1/4-1/2 tl vanille-extract
  • 2 cup muesli
  • 1 cup gepofte tarwe
Wat moet je doen:
Smelt de boter, honing en suiker in een pan tot het een geheel wordt. Voeg dan de vanille toe.
Haal van het vuur en roer er de muesli en rijst/tarwe doorheen. Even goed roeren zodat alles bedekt wordt met het suikermengsel.
Stort de massa in een met bakpapier beklede muffinvorm en laat afkoelen. Ik liet hem een nacht staan.
Snijd daarna de koek in repen.
Je kunt de repen bewaren in een luchtdichte trommel.

Tips:

  • Ik gebruikte muesli met noten en gedroogd fruit, dan krijg je wat extra smaak. Let er op dat je een cruesli koopt: dat bestaat uit kleine 'klontjes' en daarmee kun je deze repen niet maken.
  • Wil je geen muesli gebruiken, dan kun je ook havermout gebruiken.
  • Om de repen extra lekker te maken, kun je ook nog 2 el chocoladestukjes toevoegen. Denk er dan wel aan dat de chocola smelt als je die gelijk door het suikermengsel roert *leermoment*. Je kunt ook geraspte kokos, gedroogd fruit en/of noten toevoegen.


Ook lekker bij de thee!
Pin It!

1 opmerking:

  1. Ziet er heerlijk uit! Goed idee om zelf zo'n reep te maken. Kun je ook nog lekker variƫren met de smaak ;)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...