Gelukkig kun je kibbeling ook zelf maken en is dat echt niet zo moeilijk.
Zelfgemaakte kibbeling |
Wat heb je nodig voor een ruime portie voor 2 personen:
- 200 gram kabeljauw of andere stevige witvis
- 100 gram bloem
- 50 gram maizena
- 150 ml bruisend water (spa rood)
- klein beetje zout (eventueel)
- olie om in te frituren
Dep de vis droog en snijd in kleine blokjes.
Meng de bloem met de maizena en roer het water er doorheen. Meng tot je een dik beslag krijgt, klontjes zijn niet erg.
Verhit voldoende olie in een (wok)pan om de vis te kunnen frituren. Ze hoeven niet helemaal onder de olie te staan, ongeveer 2cm olie in de pan is genoeg (afhankelijk van de grootte van je blokjes natuurlijk!).
Schep de helft van de blokjes vis in het deeg en schep de blokjes wat om, zodat ze bedekt raken met het beslag.
Controleer de warmte van de olie door er een klein beetje beslag in te scheppen: dat moet gelijk dichtschroeien. Schep dan de blokjes vis in de olie, niet te veel tegelijk om de olie niet te veel te laten afkoelen. Keer de visblokjes 1 keer om ze aan beide zijden mooi bruin te maken.
Haal ze uit de olie, laat uitlekken op keukenpapier en ga door met de volgende portie visblokjes.
Wij aten de kibbeling met gekookte aardappelen en gestoofde Chinese kool. Lekker!
Tips:
- De kibbeling wordt helemaal lekker als je er tartaarsaus bij eet.
- De kibbeling is ook lekker als snack!
Prima idee om de kibbeling zelf te maken. Ik ruik ze al bijna...
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
ik was je blog een beetje uit het oog verloren en dat terwijl er zoveel leuke recepten op staan.
BeantwoordenVerwijderenik heb weer even wat bij te lezen (en te pinnen misschien wel)
groetjes
Evelyn
Ik word zo blij van kibbeling! Ik kende jullie blog nog niet, maar wat een leuk concept, lekker samen koken!
BeantwoordenVerwijderen