zaterdag 23 februari 2013

Chinese tomatensoep

Een soepje gaat er altijd wel in. Lekker voor lunch of als licht avondeten, eventueel met een broodje. Deze Chinese tomatensoep heb ik al een aantal keer gemaakt.
Chinese tomatensoep
De soep is (bij mij dan) niet zo rood als van de Chinees, maar qua smaak lijkt hij er wel op. De soep is licht gebonden door de bloem.
Het recept komt uit Allerhande 3-2011, maar ik heb wel wat dingen aangepast!

Wat heb je nodig voor een flinke pan soep (4 personen...maar 6 kan ook):

  • 2 kipfilets (kippenbout kan ook)
  • 1,2 liter kippenbouillon van tabletten
  • 2 el olie
  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 el bloem
  • 1 el water
  • 3 tl gemberpoeder (djahé)
  • 4 grote vleestomaten (750- 1000 gr)
  • 3 el suiker
  • 2 el azijn
  • 50 gram mihoen per 2 personen (!)
  • bosuitjes
Wat moet je doen:
Breng de kippenbouillon samen met de kipfilets aan de kook. Laat ongeveer 20 minuten koken. Haal de kip uit de bouillon en laat het afkoelen. Laat de bouillon in de pan zitten.
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Snipper de ui en voeg toe aan de olie. Pers dan de teentjes knoflook uit boven de ui en roerbak de ui en knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg de ui toe aan de bouillon en verhit de bouillon langzaam tot het kookpunt.
Bak ondertussen de tomatenpuree aan in de pan waarin je de ui hebt gebakken. Voeg dan het gemberpoeder, bloem en water toe. Roer goed door elkaar en bak ongeveer 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en voeg toe aan de kokende bouillon.
Roer dan de tomatenpuree door de bouillon en kook het geheel ongeveer 10 minuten.
Doe de soep dan in de blender tot een gladde soep. Breng op smaak met de suiker, azijn en peper en zout.

Pluk de kipfilets in snippers en snijd/knip ringetjes bosui.
Verdeel de mihoen in porties en giet er kokend water op. Laat ongeveer 2 minuten staan en giet dan de mihoen af.
Schep de warme soep op de mihoen, strooi er wat kip en bosui overheen. Eet smakelijk!

Tips:

  • Vergeet niet de mihoen even te knippen of in stukjes te scheuren: dat eet wat gemakkelijker dan die lange slierten!
  • Gebruik je kippenbout in plaats van kipfilet? Die moet je ongeveer 30 minuten laten koken.
  • Ook lekker: een scheutje gembersiroop door de soep!
Pin It!

1 opmerking:

  1. Een leuk recept om eens een keer uit te proberen.
    Ik maak wel regelmatig tomatensoep, maar nooit Chinese. Leuk om dit recept van jou een keer uit te proberen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...