woensdag 13 februari 2013

Lentefeestje in huis

Heerlijk, de lente! Nog maar een maandje, dan is het al weer lente. We genieten van de langere dagen en zelfs de warmte van de zon is al voelbaar.
Een paar dagen geleden was ik verrast te zien dat de wilgenkatjes al groeien! Ik heb een takje meegenomen. Dat staat leuk bij de tulpen. In de vaas staan ook twee mini-narcisjes, die fanatiek door onze kippen uit de grond zijn getrokken. Oeps...
Lente: tulpen en wilgenkatjes
We hadden nog bloembolletjes in huis, daar moest nodig wat mee gedaan worden. Het was te veel om alles nog gauw de grond in te doen...maar op pinterest had ik zulke leuke ideeën opgedaan, dat ik dat helemaal niet meer erg vond!
Ik zag namelijk allemaal plaatjes voorbij komen van glazen schalen met steentjes erin, daarop de bollen met prachtige bloemen. Die steentjes had ik niet, maar wel heel veel schelpen. Ik kan bijna niet over het strand lopen zonder schelpen te rapen, zeker niet toen we in Vietnam waren.
Schelpen uit Vietnam, Spanje en Frankrijk
Tijd om er wat mee te doen!
Ik nam een grote schaal en plaatste de grote schelpen onderin.
De grote schelpen...
Daarna legde ik verschillende soorten bolletjes (krokus, narcis, tulp) op de schelpen. Dan de kleinere schelpen voorzichtig op en om de bolletjes leggen...wat water erbij schenken... klaar!
Schaal gevuld met schelpen, bolletjes en water
De bolletjes mogen niet (te veel) in het water staan, anders verrotten ze. Na een paar dagen zag ik al kleine worteltjes uit de bolletjes komen. Na tien dagen was het bewijs geleverd: de groene puntjes schoten omhoog!
10 dagen later
Het is een eenvoudig idee, je kunt er alle kanten mee op:

 • kleine, hoge vaasjes vullen met steentjes/schelpen
 • 1 soort bloembollen gebruiken
 • het water kleuren met wat voedingsmiddelenkleurstof (kans dat je bloemen dan ook een kleurtje krijgen)
 • etc.
Haal jij de lente ook in huis?
Pin It!

2 opmerkingen:

 1. Tulpen zijn al weer volop te koop, dat is altijd fijn, van die kleurrijke lentebodes.
  En dat de wilgenkatjes er al weer zijn vind ik ook altijd fijn, dan krijg je echt zin in de lente.
  Maar je vaasje met schelpen en bolletjes vind ik een super lente-idee Anne!
  Ik heb niet zoveel schelpjes, maar ik vind vast wel wat andere materialen om zo'n mooie lentecreatie te maken, bedankt voor de inspiratie!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door je moeder ben ik weer attent gemaakt op dit bericht; ik had het wel gelezen maar was nog niet toegekomen aan een reactie. Super mooie creaties heb je gemaakt. Nu heb ik geen vergeten bolletjes, maar wel schelpen en er is vast wel iets wat ik er mee doen kan. Ik weet niet of jouw bolletjes ook gaan bloeien. Vaak maken ze op deze manier wel veel groen, maar voor bloei hebben ze een periode kou nodig. Onze centraal verwarmde huizen zijn veel te warm. Ik heb wel vaak hyacinten op glas in bloei getrokken. Dit jaar is het er niet van gekomen; ik verdraag de geur van deze bloemen niet zo goed meer.... Jammer.
  Ik zou wel willen weten of jouw bolletjes ook gingen bloeien .... Groeten van Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...