Ik maakte met gierst een gevulde paprika, die erg lekker smaakte bij een Griekse salade.
Gevulde paprika met gierst en notenrijst |
- 2 grote rode paprika's
- 90 gram gierst
- 100 gram notenrijst
- 1 tomaat
- stukje lenteui (alleen groene gedeelte)
- peper
Wat moet je doen:
Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de gierst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: bij mij was de gierst 10 minuten eerder klaar dan op de verpakking stond... proef dus af en toe even of de korrels al zacht (=gaar) zijn!
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Leg de helften op een magnetronbestendig bord en dek af met magnetronfolie. Plaats de paprika's 3 minuten in de magnetron op vol vermogen.
Snijd de tomaat in partjes, verwijder de zaadjes en snijd in kleine blokjes. Meng de gierst, notenrijst en tomaten met elkaar. Knip of snijd ringetjes lenteui boven dit mengsel. Roer door elkaar en breng op smaak met peper.
Haal de paprikahelften uit de magnetron. Leg op elk bordje een schepje gierst/rijst en leg daar twee paprikahelften op. Vul dan de helften met het gierst/rijstmengsel en serveer.
Tips:
- In plaats van gierst kun je ook alleen notenrijst gebruiken, of een deel/alles vervangen door quinoa.
- Voor wat extra smaak kun je ook een beetje koriander door het gierst/rijstmengsel scheppen.
- Ik gebruikte geen zout, omdat de paprika's geserveerd werden bij een Griekse salade met zoutige feta en olijven.
Nog nooit gegeten, gierst. Het proberen waard.
BeantwoordenVerwijderenAh leuk de gevulde paprika maakt het menu compleet.
BeantwoordenVerwijderenZiet er smakelijk uit en ga ik nu zeker eens uit proberen met de Griekse salade.
Ik gebruik eigenlijk nooit gierst, maar daar moet ik misschien dan toch maar eens verandering in brengen.
Natuurkieker Cobvy