Door de gembersiroop krijgt de hutspot een ietwat oosters tintje, en daardoor wilde ik ook een Aziatisch bijgerechtje maken. Dat werden deze omeletjes:
Omeletjes met komkommer en bosui |
Wat heb je nodig voor omeletjes met komkommer en bosui (twee personen):
- 3 eieren
- scheutje melk
- 1 el vissaus (zie tips)
- peper
- 1/2 tl suiker
- 1 bosui
- 1/2 komkommer
- koriander naar smaak
- maggi
- wasabi (zie tips)
Klop de eieren los met een scheutje melk. Voeg de vissaus en wat zwarte peper toe en klop nog even goed door.
Snijd de komkommer in de lengte door midden en dan in dunne, lange plakjes. Doe hetzelfde met de bosui. Maak de komkommer en bosui even lang (ik maakte beiden ongeveer 5cm).
Verhit een klein beetje olie in een pannetje. Schep ongeveer 2 juslepels in het pannetje, om de bodem van de pan net te bedekken. Bak de omelet op halfhoog vuur bijna gaar en keer hem dan om. Bak nog 10 seconden en haal uit de pan. Maak zo alle omeletjes.
Leg onderaan elk omeletje een paar stukjes komkommer, bosui en wat koriander. Rol het omeletje op en zet hem vast met een coctailprikker. Maak zo alle omeletjes.
Doe wat wasabi op een schoteltje en giet er wat maggi omheen. Serveer de omeletjes met de dipsaus.
Tips:
- Vissaus kun je in de toko krijgen. In dit recept kun je het vervangen door zout.
- Wasabi wordt gemaakt van een soort van mierikswortel en is een zeer scherpe, groene 'mosterd'. De scherpte blijft echter maar kort hangen, zo'n 2 seconden. Je kunt het in de toko krijgen, maar tegenwoordig ook bij de Xenos. Je kunt het in dit recept ook weg laten.
- Komkommer over? Lekker snacken met het maggi-wasabi dipsausje!
- Om de omeletjes nog meer bij de hutspot te laten passen, deed ik ook wat koriander door de hutspot. Wortel en koriander is een heel goede combinatie!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten