Maiswafels |
- 1 1/4 cup bloem
- 1 1/2 cup maismeel
- 2 tl bakpoeder
- 3/4 tl baking soda
- 1/2 tl zout
- 1 el citroensap + melk, tot 1 3/4 cup
- 2 eieren
- 1 el stroop
- 4 el boter
Wat moet je doen:
Meng de bloem, maismeel, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg dan de melk en eieren toe en mix met een garde tot een vloeibaar beslag. Voeg dan de stroop en boter toe en mix nog even goed.
Verwarm het wafelijzer en schep er ongeveer twee soeplepels beslag in. In ongeveer twee minuten zijn ze gaar en knapperig.
Serveer direct.
Tips:
- In plaats van 4 el boter (ik gebruikte gewoon vloeibare bakboter) kun je ook twee el boter en flink wat geraspte kaas gebruiken.
- De bloem kun je (deels) vervangen met volkoren bloem.
- Wij aten de wafels bij een pastei. Ze zijn lekker bij elke maaltijd met veel saus, zoals chili con/sin carne, curry of gewoon soep. Of als tussendoortje met een plakje kaas.
- Je kunt de wafels niet zo goed bewaren in een doosje, maar wel invriezen. Je kunt ze even opwarmen in het wafelijzer.
Wat een creatief idee! Daar was ik nooit op gekomen :)
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn