zondag 27 oktober 2013

Daring Baker Challenge - Hartige taart

Bij de Daring Bakers is het niet vaak simpel. Ook deze hartige taart niet.
Maar...je mocht wel zelf een invulling geven aan de hartige taart: "Hannah of Rise and Shine was our October 2013 Daring Bakers’ hostess and she challenged us to bake our own double crusted savory pot pies. Using any from-scratch crust and filling we choose, we were allowed to get completely creative with our recipe, showing off the savory flavors and fillings from our own home or region."

Kijk....dat is leuk! Een hartige taart dus, met een korst aan zowel de boven- als onderkant. Die je zelf moet maken, maar ook zelf mag kiezen. En de vulling mag je ook zelf weten! :p Natuurlijk zijn er ook dit keer weer recepten gegeven, voor een hartige taart met kip en met pizzasmaken. 'Helaas' leek het mij allebei niets en ben ik zelf aan het experimenteren gegaan. En dan gaan er wel eens dingen mis :P

Ik besloot om een een korstdeeg te maken, deels met volkorenmeel. Ik had dat bij een aantal recepten op internet ook gezien, leek me wel wat. Als vulling gebruikte ik een heleboel groenten, ongeveer volgens dit recept. Tot zover alles goed. Dan de bovenste korst. Ik zag het niet zitten om nog een keer korstdeeg er overheen te doen, maar ik had iets gezien met 'koekjes' van zoete aardappel. Tjah...toen ging ik de mist in... Die koekjes waren gewoon niet lekker... Droog, smakeloos...jammer.

Hartige taart met boven- en onderkorst
Dit keer geen uitgeschreven recept, maar wel de links naar andere recepten... Volgende challenge beter!
Pin It!

3 opmerkingen:

 1. Jammer , maar natuurlijk wordt iets wel eens anders dan dat je gedacht had. Gewoon een bovenkant maken was misschien toch handiger geweest. je moet dan wel een gaatje openlaten waar de hitte van de vulling wat lucht kan krijgen. Nou ja, volgende keer beter. Ik denk dat je toch wel wat gegeten hebt..... Fijne zondag ondanks het barre weer.
  Groet, Willemien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar hou ik wel van: even wat creativiteit in de keuken! Natuurlijk lukt het niet altijd even goed, maar de bodem en de vulling waren vast wel lekker :)

  lieve groet,
  Betsy
  Wolatelier DiAn

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ja zo kan het ook gaan met een experiment. Dat heb ik ook wel eens met mijn natuurfotografie. Wel leuk dat je ook zo'n niet geslaagd experiment verwerkt in een blog. Ik heb trouwens onlangs je recept van pasta met Zalm en Shii takes gemaakt, heerlijk!
  Natuurkieker Coby

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...