donderdag 3 oktober 2013

Aardappel-bloemkoolcurry

Een curry geeft altijd een warm gevoel door de gebruikte specerijen. Bovendien vult het goed: een ideale maaltijd voor de herfst en winter!

Een van de bekendste curry's uit India is wel de bloemkool-aardappelcurry, oftewel Aloo Gobi. De onderstaande versie is niet zo moeilijk te maken, maar vereist wel wat specerijen. De curry heeft niet veel saus, zoals je bij andere curry's vaak ziet, maar is wel romig door de crème fraîche.
Aloo Gobi, bloemkool-aardappelcurry
Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 gram bloemkool, in roosjes
  • 300 gram aardappelen, geschild of geschrapt en in kleine blokjes
  • 1 kommetje tuinerwtjes, vers of uit de diepvries
  • 2 tomaten
  • 1 el olie
  • 1 1/2 tl gemberpoeder
  • 3 el crème fraîche
  • 1 tl kurkuma (geelwortelpoeder/koenjit)
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl garam masala (of kerrie)
  • 1 tl komijnpoeder
  • snufje asafoetida (optioneel)
  • 2 el water
Wat moet je doen:
Stoom de aardappelen en bloemkool gaar. Zet apart.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een grote koekenpan of wok en voeg de asafoetida toe. Roer even en voeg dan alle andere specerijen en de tomaten toe. Laat zachtjes pruttelen tot de tomaten helemaal zacht zijn. Voeg dan de 2 eetlepels water toe. Roer weer tot het water goed is verdeeld en voeg de crème fraîche toe. Weer goed roeren.
Tot slot voeg je de aardappelen, bloemkool en erwtjes toe. Schep alles goed om, zodat de groenten volledig bedekt zijn met het specerijen-tomatenmengsel. Laat op laag vuur nog 5 minuten koken, of tot de erwtjes gaar zijn.
Serveer zo, of met een stukje brood/naan.

Tips:

  • In plaats van crème fraîche kun je ook roomkaas of sour cream gebruiken. 
  • Komijn is ook lekker bij bonenchili!
  • Kurkuma geeft een prachtige gele kleur aan je eten en past ook goed bij eiergerechten..
Pin It!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...