donderdag 2 februari 2012

Lekkere curry met rijst

Een vriendin is geslaagd voor haar studie, een etentje waard! Zij mocht kiezen wat ze wilde eten: iets met rijst. Alweer ;) Gelukkig is rijst veelzijdig en heb ik iets gemaakt dat niet al te veel lijkt op de rijstgerechten die wij eerder deze week al aten. Het werd een curry, lekker romig door de kokosmelk en een beetje pittig door de peper.

Rijst met kipcurry en sperziebonen


Wat heb je nodig voor 4 personen:
  • Zoveel rijst als je gewend bent
  • 2 kipfilets (biologisch)
  • Scheutje slagroom
  • 1el Tikka Masala kruiden (potje)
  • 1 ui
  • Stukje gember
  • 1tl kurkuma
  • 1tl currypoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • Blik tomatenblokjes
  • 150 gram tuinerwtjes
  • 450 gram sperziebonen
  • 200ml kokosmelk (1/2 blik)
  • Stukjes rode peper naar smaak
  • Zout
  • Optioneel: komijnpoeder, koriander
Wat moet je doen:
Snijd de kipfilet in stukjes. Marineer de kip in de Tikka Masala kruiden en de slagroom. Goed omscheppen, zodat alle stukjes bedekt zijn met kruiden. Snijd de ui in kleine stukjes, schil de gember en snijd die in plakjes. Verhit wat olie in een ruime pan en voeg de ui en gember toe. Voeg na 3 minuten de kurkuma en currypoeder toe.Roerbak het geheel tot het begint te geuren. 
Zet ondertussen de rijst op, zodat het klaar is in ongeveer 15 minuten.
Pers de teentjes knoflook boven de pan met ui en gember uit, roer nog even en voeg dan de kip toe. Bak het geheel tot de kip bijna klaar is. Voeg dan de tomatenblokjes toe en verhit tot het geheel begint te pruttelen. Dan de tuinerwtjes erbij, vuur lager zetten en zachtjes laten doorkoken.
Kook de sperziebonen in een andere pan gaar (ik had ze uit de diepvries, klaar in 7 minuten). 
Voeg de kokosmelk en de peper toe aan de saus. Kook even door en proef. Voeg naar smaak zout, komijn en/of koriander toe.

Verdeel de rijst over de borden en schep de saus erover. Zet de sperziebonen op tafel, zodat iedereen naar eigen behoefte kan pakken. Eet smakelijk!

Als toetje had ik een appeltaart gemaakt, die zo in de smaak viel dat ik er geen foto meer van kon maken:p Het recept daarvan volgt in een ander berichtje.

Groetjes,
Anne
Pin It!

1 opmerking:

  1. Leuk dat je voor je vriendin hebt gekookt en dat ze ook nog mocht kiezen wat ze wilde eten!
    Het ziet er verrukkelijk uit. Echt een recept om een keer uit te proberen.
    Ik ben wel heel benieuwd naar je appeltaart: die moet wel heel bijzonder zijn als er zelfs geen foto meer van te maken is....

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...