Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 1 rode kool (houd je wel van over, maar dat kan in de vriezer)
- 1 appel
- 2 uien
- scheutje azijn
- suiker
- zout
- aardappels (zoveel als je gewend bent)
- 125 gram gehakt (of zoveel als je gewend bent)
- gehaktkruiden
- paneermeel of beschuit
- 1 ei
Snijd de rode kool in hele fijne reepjes. Snijd de appel, zonder schil en klokhuis, in blokjes. Snipper de uien en doe de kool, appel en ui in een pan. Voeg wat water toe, de azijn, wat zout en wat suiker. Laat het geheel minstens 1,5 uur koken. Giet de kool af en proef. Voeg naar wens nog wat azijn of suiker toe en zet nog even op het vuur, zodat er nog wat water verdampt.
Meng het gehakt met de kruiden, het ei en het paneermeel. Verhit boter in een braadpan, vorm 4 ballen van het gehakt en leg ze in de pan. Bak ze op middelhoog vuur aan alle kanten bruin. Voeg dan een 1/2 kopje water toe, zet het vuur laag en laat rustig garen.
Schil de aardappels en kook ze 20 minuten.
Leg de rode kool, de aardappels en de gehaktballen op de borden. Verdeel de jus over de aardappels. Eet smakelijk!
Tips:
Ik voegde nog een zakje jus toe aan de gehaktballen toen ze klaar waren, zodat je meer jus hebt.
Je kunt ook kruidnagels aan de rode kool toevoegen voor extra smaak.
MMMMM..... ik ben altijd 'in' voor een lekker (buitenlands) recept ...dus ben volgster geworden...(via de blog van jouw mama)...
BeantwoordenVerwijderenLiefs
Marjo
Marjo's Cosy Corner
Jammie! Ja, de rode kool van oma is niet te overtreffen :) Heb je oma een beetje kunnen evenaren voor wat betreft de rode kool?
BeantwoordenVerwijderenlieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn