maandag 10 december 2012

Gestoomde cakejes, heel simpel!

Kinderen vinden het altijd leuk om iets lekkers te maken. Cakejes maken is vaak favoriet! Omdat ik niet altijd een oven kan gebruiken, was ik op zoek naar een recept om cakejes te stomen. Ik had al eerder een soort gestoomd cakeje gemaakt, maar ik dacht dat de kinderen deze niet lekker zouden vinden...verfijnde en verwesterde smaakjes gaan niet altijd samen met smaakexperimenten :p

Toen ik wat rondkeek, viel mijn oog ineens op een prachtig plaatje en recept. Dat moest ik maken! Recepten moet je tenslotte eerst uitproberen...

Gestoomd cakeje in ei
Wat heb je nodig voor ongeveer 5 cakejes (muffingrootte):

  • 75 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 2 el melk
  • 1 el olie
Wat moet je doen:
Breng water aan de kook in een stoompan of pan met stoominzet.
Meng ondertussen de bloem met het bakpoeder. Voeg dan het ei, melk en olie toe en meng goed door elkaar tot een glad beslag.
Plaats papieren cakevormpjes in hittebestendige potjes (ik gebruikte ramekins en kleine kommetjes). Alles van aardewerk en glas is goed. Giet voorzichtig wat beslag in de vormpjes, tot ze ongeveer voor 2/3 gevuld zijn.
Als het water kookt, zet de de potjes in 1 laag in de stoompan. Doe het deksel op de pan en stoom ongeveer 10 minuten (middelhoog vuur).
Ik gebruikte een kleine pan met stoominzet, pasten net 2 cakejes in.
 Haal voorzichtig de potjes uit de pan (heetheetheet!) en haal de cakjes uit de potjes. Laat even afkoelen en smullen maar!

Tips:

  • Een cakeje in een ei maak je door een klein gaatje in een ei te maken, het ei leeg te laten lopen (gebruik je natuurlijk voor de cakejes of een lekkere omelet) en dan even goed om te spoelen met water. Vul daarna het ei voor 2/3 met beslag. Echt niet meer, want het beslag rijst nogal! Stoom ongeveer 7 minuten (ik zette het ei in eierdopje in de stoompan). Pel het ei daarna voor de helft, zodat de cake tevoorschijn komt. Druk daarna twee rozijntjes in de cake als oogjes en een stukje amandel voor de snavel.

Cake in ei net uit de pan

  • Chocoladecakejes maak je als volgt: voeg 1 el cacaopoeder toe aan de bloem en roer op het laatst 1-2 el hagelslag door het beslag.

Sorry..erg slechte foto. Maar de cakejes worden wel mooi! En echt rond :)

Pin It!

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee met die cakejes in een ei!
    Dat moeten kinderen toch geweldig vinden en alleen al door hoe het er uit ziet zou je er
    zo in willen bijten.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig, wat een leuk idee! Dat heb ik nog nooit gezien: een cakeje in een ei, maar wel een ei in een cakeje :)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...