zaterdag 5 januari 2013

Oudjaarsavond met heel veel eten

Oudjaarsavond kregen we bezoek dat mee bleef eten. Gezellig!
In Vietnam ken je een soort van fonduen, maar dan in bouillon; Lau heet dat. Erg lekker! Wij hebben zelf bedacht dat het een fijne aanvulling is als je ook nog wat kunt bakken, dan krijg je weer een andere smaak. Gelukkig heb ik uit mijn studententijd een tweepits elektrisch kookstel en koden we dus heerlijk lau met wokgerechten eten ;)

Zie hier onze tafel:
Paddenstoelen, mihoen, broodjes, groenten, vlees...
Bouillon, vis, inktvis en garnalen...
De hele tafel stond vol! Drie keer raden met hoeveel mensen we gingen eten...



Juist. Drie mensen. Oeps!
Maar het was heerlijk! En de volgende dag hoefden we niet meer te koken ;)

Wil je dit ook een keertje maken? Wij gebruikten het volgende:

Groenten:

  • Chinese kool (fondue)
  • Spitskool (wok)
  • Wortel (fondue en wok)
  • Bleekselderij (rauw)
Vis:

  • Inktvis (fondue en wok)
  • Garnalen (fondue en wok, wok is het lekkerste)
  • Platvis (wok)
Vlees:

  • Runderreepjes (fondue en wok), gekruid met zout en peper
  • Rundergehakt (wok), gekruid met zout, peper en vijfkruidenpoeder
Overig:
  • Shii-take
  • Broodjes
  • Stokbrood met kruidenboter
  • Mihoen (eigenlijk: banh hoi)
  • Smaakmakers: Nuoc mam (dipsaus, recept volgt later), citroen
Bouillon:
Voor de bouillon gebruikte ik een simpele groentenbouillon, van bouillonpoeder. Niet al te sterk maken, aangezien de bouillon behoorlijk inkookt.
Daaraan voegde ik nog toe: 2 kruidnagels, 1 steranijs en wat hoi-sin saus (toko...maar sommige supermarkten hebben het ook, zelfs de Aldi, maar die heb ik nog niet geproefd). Eventueel kun je nog wat rode peper toevoegen.
Pin It!

3 opmerkingen:

  1. Wow, wat een heerlijke, feestelijke maaltijd was dat! Lekker met al die verschillende smaakjes en ingrediƫnten. Zie ik daar op de foto van die grote tijgergarnalen liggen? Die heb ik ook nog in de diepvries... ;)

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker hoor en o zo gezellig zo'n tafel vol. Elk wat wils.
    Een goed idee om wokken en fonduen te combineren.
    Groeten van Willemien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat was weer eens wat anders dan Gourmetten.
    Ik kan me voorstellen dat het heel lekker was.
    En leuk om zo eens iets anders uit te proberen.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...