maandag 28 januari 2013

Wafels gemaakt met kokosmelk

Wafels zijn voor mij echt geschikt voor de winter: lekker warm, een stevige koek voor tussendoor...of bij de thee! Op internet kwam ik deze wafels tegen, gemaakt met kokosmelk. Het recept lag al een poosje te wachten totdat ik het zou maken. Afgelopen weekend was het dan zover. Eerst als aanvulling op het toetje en de rest de volgende dag mee tijdens het schaatsen, njam!

Wafel met kokosmelk en pandan
Het recept heb ik wel wat aangepast, ik houd van wat zoetere wafels. Je kunt de suiker ook weg laten, dan wordt het meer een hartige wafel. Ook lekker trouwens.

Wat heb je nodig voor ongeveer 8 wafels:
1 cup bloem
7-8 el suiker
1 1/2 tl maizena
1/2 tl zout
1 tl bakpoeder
5 el suiker
1 ei, gescheiden
1 cup kokosmelk
2 el boter, gesmolten
1 1/2 tl pandan

Wat moet je doen:
Meng de droge ingrediƫnten in een grote kom. Mix de eidooier, kokosmelk, boter en pandan in een andere kom. Spatel dit daarna door de droge ingrediƫnten totdat het een geheel is geworden, zonder witte stukjes van de bloem.
Klop daarna het eiwit stijf in een ontvette kom en spatel het voorzichtig door het beslag. Zorg dat je niet alle lucht uit het eiwit spatelt!
Verhit het wafelijzer en schep ongeveer 2 el beslag in het ijzer, per wafel (afhankelijk van je ijzer). Bak de wafel totdat hij mooi lichtbruin van kleur is en laat een beetje afkoelen.

Tips:
  • Pandan geeft een groene kleur aan de wafels. Je kunt de smaak vervangen door vanille.
  • De wafels zijn ook lekker met een beetje ijs.
Pin It!

1 opmerking:

  1. Ah, ik wilde al vragen hoe je aan die groene kleur
    kwam, maar je gaf het antwoord al.
    Lekker, zo'n dikke wafel. Na een fijne schaatstocht smaakt een wafel vast ook erg lekker.
    Je moet het nu helaas weer zonder schaatsen doen, maar wie weet wat februari nog voor ons in petto heeft...
    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...