woensdag 23 januari 2013

Witlof met ham

Een klassieker dit, witlof met ham. En kaas. Dan is het helemaal lekker. Maar ik had al kaas door de aardappelpuree gedaan...toen vond ik het wel genoeg!

Witlof gerold in ham
Volgens mij is witlof trouwens een echt Nederlands/Belgisch product: op grote foodwebsites kwam ik bijna geen gerechten tegen met witlof, hooguit hapjes met witlof.

Wat heb je nodig voor witlof gerold in ham, met aardappelpuree (2 personen):

  • zes aardappelen
  • ongeveer 4 stronkjes witlof
  • 8 plakjes ham
  • mosterd
  • melk en boter
  • roomkaas/boursin
Wat moet je doen:
Kook de aardappelen gaar. Giet ze af en maak er een puree van met de melk en boter. Roer er tot slot wat theelepels roomkaas doorheen.
Snijd de witlof doormidden, haal de kern eruit en kook de witlof in 10-15 minuten gaar.
Bestrijk ondertussen plakken ham met mosterd. Haal de witlof uit de pan en rol de helften in een plak ham.
Verhit daarna een klein beetje boter in een koekenpan en bak de rolletjes witlof/ham even aan.
Serveer met de aardappelpuree.

Tips:

  • Liever een vegetarische maaltijd? Laat de ham dan weg en doe ook wat mosterd door de puree, voor extra smaak.
  • Je kunt er ook een ovenschotel van maken: aardappelpuree met mosterd in een ovenschaal, helften witlof (al dan niet gerold in ham) er over verdelen en tot slot bestrooien met wat geraspte kaas. 10-15 minuten op 180 graden in de oven...klaar!


Pin It!

1 opmerking:

  1. Ik heb zelf veel succes met deze witlofschotel met ham en kaas:
    http://www.family-oosten.com/blog/2012/03/12/witlof-met-ham-en-kaas/

    Maar bedankt voor het idee om de ham eens met mosterd te besmeren.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...