woensdag 4 december 2013

Magnetronmaaltijd zonder pakjes of bakjes

Zo af en toe is een snelle magnetronmaaltijd heel erg handig. Helaas houdt de smaak van die bakjes eten vaak niet over...
Gelukkig kun je ook zelf een magnetronmaaltijd bereiden, die smaakvol is en toch in zo'n 20 minuten op tafel staat! Je kunt het zelfs nog sneller bereiden, ik heb een aantal tips onder het recept geplaatst. Inspiratie voor dit recept vond ik hier.

Magnetronmaaltijd: verse broccoli, aardappelen en gerookte makreel

Dat ziet er toch kleurrijk uit?

Wat heb je nodig voor aardappelsalade met broccoli en makreel (3 personen):

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 1 gerookte makreel
  • flinke scheut limoenolie
  • 2 el roomkaas
  • 2 tl dille
  • peper en zout
Wat moet je doen:
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes (ongeveer 2x2 cm). Spoel ze om en doe ze in een ruime kom. Giet er een beetje water bij en dek af met magnetronfolie (of vershoudfolie waar je gaatjes in prikt). Zet de kom 6 minuten op vol vermogen in de magnetron, schep de aardappelen om en zet nog 3 minuten in de magnetron. Schep de aardappelen weer om en check of ze gaar zijn. Zet ze anders nog een minuutje in de magnetron.
Maak ondertussen de dressing voor de aardappelen: Roer de olie, roomkaas en dille door elkaar.
Schep de dressing door de warme aardappelen. Breng verder op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.
Snijd de broccoli in kleine roosjes. Spoel ook deze roosjes weer af en doe in een kom. Klein beetje water erbij, afdekken met magnetronfolie en 4 minuten op vol vermogen in de magnetron zetten. Als het goed is, is de broccoli dan gaar. Haal het folie van de kom, giet eventueel resterend water weg en zet apart.
Maak de makreel schoon en leg ook die in een kommetje.
Klaar!
Serveer de aardappelsalade met de broccoli en makreel.

Tips:
  • Voor extra lekkere broccoli giet je nog een scheutje sesamolie over de broccoli als deze gaar is.
  • Afhankelijk van het vermogen van je magnetron kunnen de aardappelen en broccoli sneller gaar zijn. Houd hier rekening mee en controleer eventueel regelmatig de gaarheid!
  • Sneller klaar? Gebruik geschilde, voorgesneden aardappelen, of aardappelen die je niet meer hoeft schoon te maken en met schil en al kunt eten (zoals krieltjes)
  • Supersnel klaar? Gebruik ook voorgesneden broccoli en gerookte makreelfilets, zodat je de makreel niet meer schoon hoeft te maken.
Pin It!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...