donderdag 9 februari 2012

Nieuwe volgers: een welkomstaartje voor jullie!

Zomaar al 8 volgers! Hartstikke leuk dat jullie mij willen volgen:)
Ik zeg welkom tegen:
Nell, van Eetplezier (mijn eerste volger!)
Betsy, van Wolatelier Dian
Jeanet, van Blij dat ik brei
Jacqueline, van Knutselmam (ze heeft op dit moment ook nog een leuke give away!)
Hannie, van Tintangel
Marjo, van Marjo's cosy corner
Elizabeth, van Busy Bessy Creatief én Zo mooi....zo leuk (echt een aanrader!)
en Natuurkieker Coby, van Natuurkieker (prachtige natuurplaatjes met heel veel info!)

Speciaal voor jullie een lekkere, snelle appelcake met citroen:)
De appelcake was erg snel op!

Wat heb je nodig:
  • 450 gram stoofappels
  • 100 gram suiker
  • 1/2 tl kaneel
  • 100 gram zachte boter
  • geraspte schil van 1 citroen (alleen het gele)
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 eieren
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel (of 100 gram bloem met wat bakpoeder, ongeveer 1/4 tl)

Wat moet je doen:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe ze in een pan met 2el suiker (van die 100 gram) en 1el water. Laat 3-4 minuten koken. Voeg dan de kaneel toe en schep goed om, zet het vuur uit en verdeel de appels over een licht ingevette bakvorm (ik gebruikte een brownievorm).
Klopt de boter met de suiker tot een lichte massa. Voeg dan de citroen, eieren en bloem toe. Mix nog een paar minuten goed door, tot het een slap beslag wordt.
Verdeel het beslag over de appels en zet de bakvorm 25 minuten in de oven. De cake ziet er dan lichtbruin uit en is gerezen.
Eventjes laten afkoelen en smullen maar!
Pin It!

5 opmerkingen:

  1. Wat lekker! Dank je wel voor je hartelijke ontvangst!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Anne, dat vind ik leuk: een welkom
    en dan nog een welkomstrecept erbij.
    Lijkt me heel lekker dus die moet nog
    maar eens even uitgeprobeerd worden.
    Wel even een vraagje nog over het recept,
    wat doe je precies met de schil van de Citroen,
    rasp je dat?
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, je raspt de gele schil van de citroen af. Zorg er wel voor dat je het witte niet meeneemt, dat is erg bitter:) Ik heb het ook in het recept aangepast, dank je wel!
      Succes!

      Verwijderen
  3. Dit recept hebben we ook op ons to-do lijstje gezet! Mjam...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. He Anne

    Dat recept lijkt me lekker.
    Ik ga het zelf ook nog een keer maken.

    Groetjes Alje

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...