vrijdag 17 februari 2012

Groentencurry met ei

Gister kwam er een vriendin eten, gezellig! We hebben een groentecurry gemaakt, met rijst en ei in saus. Erg goed gelukt, iedereen vond het lekker:) Voor toe had ik een panna cotta gemaakt met gestoofde appeltjes erin. Ook erg lekker, alleen vergeten een foto te maken... De foto en het recept houden jullie dus nog tegoed!

Groentencurry met ei
Wat heb je nodig voor dit lekkere, vegetarische recept (4 personen):

Voor de groentencurry:

  • wat geraspte kokos
  • 1 ui
  • 2-3 teentjes knoflook
  • ongeveer 3cm verse gember
  • 2tl gemalen koriander
  • 1tl kurkuma
  • 1tl paprikapoeder
  • 2 kruidnagels
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram wortels
  • 3 grote aardappelen
  • 200 gram sperzieboontjes
  • 100-150 gram tuinerwtjes
  • zout en peper naar smaak
  • ananasblokjes en/of pinda's (optioneel)
Wat moet je doen:
Maak de wortels schoon en snij in ringetjes (of blokjes, wat je wilt). Schil de aardappels en snijd ook in plakjes.
Rooster de kokos in een pan. Snipper ondertussen de ui. Doe de kokos in een kom waarin je de staafmixer kunt gebruiken. Fruit de ui aan in wat olie, voeg de knoflook toe middels de knoflookpers. Schil ondertussen de gember en snijd in kleine stukjes. Voeg de gember toe aan de kokos, voeg ook de overige kruiden toe. Dan de ui en knoflook erbij en staafmixeren maar! Zorg ervoor dat je een mooie pasta krijgt.
Fruit de pasta kort aan in een pan. Voeg dan de wortels en aardappelen toe en schep goed om, zodat de alle groenten bedekt zijn. Dan de kokosmelk erbij en aan de kook brengen. Voeg de tomatenpuree en wat water toe. Laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan. Dan de sperzieboontjes erbij, weer even koken en na ongeveer 5 minuten voeg je de erwtjes toe. Voeg als je dat wilt nu ook de ananas en/of pinda's toe. Proef of je nog wat zout of peper moet toevoegen.

Ei in saus (bron: Allerhande 2-2012)
Wat heb je nodig:

  • 6 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 el sambal oelek
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 tl suiker
  • 2 el seroendeng (optioneel)

Wat moet je doen:
Kook de eieren hard in 8 minuten. Giet ze af, laat ze schrikken en pel ze.
Verhit de olie en frituur de eieren aan alle kanten bruin. Giet de olie af, maar laat nog 2 el zitten. Bak daarin de ui en knoflook. Voeg de sambal, tomatenpuree, tomatenblokjes, suiker en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en stoof 20 minuten op laag vuur.

Rijst
Kook zoveel rijst als je gewend bent (misschien iets minder).

Serveer de eieren op een schaal, strooi er desgewenst nog wat seroendeng over. Dat is trouwens ook erg lekker over de rijst! Geef de rijst en curry erbij.
Wij hebben ons buikje helemaal rond gegeten, het was echt een succes!

Tips:

  • Zorg dat je alles voor de curry klaar hebt staan, zodat je snel door kunt werken.
  • De saus is, met dit recept, niet heel pittig. Wij zouden er de volgende keer iets meer sambal door doen.
  • De groenten voor de curry zijn een indicatie. Je kunt er in doen wat je maar wilt! Je kunt de aardappels ook weg laten voor een wat lichtere curry. 


Pin It!

4 opmerkingen:

  1. Hoi!
    Via mijn blog Blij dat ik brei heb ik jullie de Liebster-award gegeven. Je mag 'm aan 5 andere bloggers (met minder dan 200 volgers) doorgeven!
    Groeten, Jeanet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is weer een heerlijk recept!
    Wat leuk dat je een award hebt gekregen: gefeliciteerd!

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hou van recepten die zich lenen om wat met de ingrediƫnten te variƫren en dit is er ook weer eentje
    Ben ik lij mee en ga ik vast nog eens uitproberen!
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...