woensdag 3 oktober 2012

Geroosterde groenten uit het seizoen

Regen, wind...vallende blaadjes... Het is weer herfst! Elke seizoen heeft wel zijn charme, maar ik vind het stiekem toch wel jammer dat de zomer weer is afgelopen. De zon, lekker zonder jas naar buiten: dat zal ik wel missen.
Gelukkig is er op de markt op dit moment wel een heerlijk aanbod van groenten. Tijd voor een simpele doch smakelijke ovenschotel!
Geroosterde groenteschotel uit de oven
Wat heb je nodig voor deze groenteschotel (2 personen):

  • 4 aardappels (middelmaat)
  • 1 zoete aardappel
  • 2 wortels
  • 1 pastinaak
  • 2 paprika's (ik gebruikte 1 groene en 1 rode puntpaprika)
  • 1 ui
  • olijfolie
  • tijm
  • zout en peper
  • karwijzaad
Verwarm de oven voor op 180-200 graden Celsius. Maak alle groenten schoon. Snijd dan de aardappels in partjes, de wortel in reepjes, de pastinaak in de lengte in vieren, de paprika in repen en de ui in partjes.
Schep de groenten in een grote ovenschaal, waarin de groenten op 1 laag kunnen liggen (je kunt ook een kleinere schaal nemen, maar dan rooster je de groenten niet echt, meer een soort van koken). Giet er wat olijfolie overheen en schep de groenten goed om, zodat op elke groente wat olie zit. Dan wat zout, peper, tijm en karwijzaad naar smaak er over strooien, weer even goed omscheppen. Zet de schaal 35-40 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de groenten gaar zijn.
Serveer de groenten in een kom, met wat mosterd en/of mayonaise erbij. Njammie!

Tips:

  • Deze schotel was voor ons voldoende zonder vlees, vis of kaas. Als je er wel wat bij wilt eten, zou ik een stukje kip of zalm nemen.
  • Het karwijzaad kun je ook weglaten, maar het versterkt de anijsachtige smaak van de pastinaak.
  • Je kunt nog wat teentjes knoflook (ongepeld) in de ovenschaal doen en die lekker laten poffen. Ook erg lekker!
Pin It!

1 opmerking:

  1. He,je de weblog in een nieuw jasje gestoken.
    Mooie achtergrond en een prachtige collage boven de blog,leuk!
    Dit recept spreekt me ook wel aan en je tip voor een stukje zalm er bij lijkt me een fijne toevoeging.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...