Elke week is er een activiteit vanuit de bus van de peulenparade, met name in Den Haag op de verschillende ministeries die deze actie ondersteunen. Ook zijn er verschillende bedrijfsrestaurants die meedoen, door broodjes hummus etc. aan te bieden. Op facebook kun je alle acties volgen.
Kookstel houdt ook van bonen en daarom probeer ik elke week een nieuw recept met bonen te plaatsen. De serie begint met een witte bonen salade, die goed past bij deze zomerse dag.
Witte bonensalade met feta |
120 gram gedroogde witte bonen
100 gram feta
2-3 tomaten
sla
pluk rucola
olijfolie
zout en zwarte peper
Wat moet je doen:
Week de bonen een nacht in ruim water. Giet ze af en doe ze in een pan. Voeg zoveel water toe dat de bonen een vingerkootje onder water staan. Breng aan de kook en laat 75-90 minuten koken. Proef af en toe een boon om te beoordelen of ze gaar zijn. Laat afkoelen tot lauwwarm en schep er dan de feta doorheen.
Snijd de tomaten in blokjes en schep ook deze door de salade.
Laat helemaal afkoelen en schep er dan voorzichtig de rucola, olijfolie en zout en peper doorheen.
Lekker met gebakken aardappelen!
Tips:
- Voeg geen zout aan het kookwater van de bonen toe, hierdoor worden de velletjes hard.
- In plaats van rucola kun je ook andere sla gebruiken.
- In plaats van feta kun je ook een blikje tonijn gebruiken.
Ha leuk die peulenparade, dat spreekt mij als bonenliefhebber bijzonder aan.
BeantwoordenVerwijderenIk ben benieuwd naar jouw bonenrecepten. Dit is alvast een leuk en eenvoudig recept dat ik zeker ga uit proberen.
Natuurkieker Coby
Het zal wel in de familie zitten, maar ik ben ook wel van de bonen :) Dit recept ziet er ook smakelijk uit.
BeantwoordenVerwijderenIk zal mijn bonenreceptenboekje nog eens uit de kast halen en wat meer inspiratie opdoen.
lieve groet,
Betsy
Wolatelier DiAn
Ehh ... hoeveel tonijn moet erbij ? Staat niet in de lijst.
BeantwoordenVerwijderen1 blikje!
Verwijderen