woensdag 29 februari 2012

Pasta met zalm

Gister moesten we even snel eten én ik had geen zin om boodschappen te doen: reden voor een snelle pasta met de restjes die we nog hadden. Het pakte goed uit! (maar we hadden ook lekkere restjes;) )

pasta met tomaat en zalm
Wat gebruikte ik voor 2 personen:

  • 200 gram pasta
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 stukjes zalm (samen ongeveer 200 gram)
  • 2 grote shii-take paddestoelen
  • 2 tomaten
  • restje kruidenkaas (Boursin ofzo)
  • wat crème fraîche
  • schepje pesto
  • geraspte kaas
  • verse basilicum
Wat moet je doen:
Zet water op voor de pasta.
Snijd de ui in kleine stukjes en fruit die aan in wat olie. Voeg de knoflook met behulp van de knoflookpers toe. Als het lekker ruikt, voeg je de zalm toe. Laat rustig garen, ongeveer 10 minuten.
Snijd ondertussen de paprika in blokjes en voeg toe aan de zalm. Keer de zalm af en toe en schep de paprika en ui dan ook om.
Voeg de pasta toe aan het water als het water kookt. Kook zolang als aangegeven staat op de verpakking.
Snijd de shii-take in stukjes. Mijn zalm was nu zo'n beetje klaar, dus die haalde ik uit de pan en voegde de shii-take toe.
Haal het eventuele vel van de zalm en pluk het visvlees in stukjes. Snijd de tomaten in partjes.
Giet de pasta af, zet de pan terug op het vuur. Voeg de vis toe, schep om en voeg dan de paprika met ui en de tomaten toe. Als alles goed gemengd is, voeg je de kruidenkaas, crème fraîche en pesto toe. Goed mengen tot alle stukjes pasta bedekt zijn met de 'saus'.
Verdeel over twee borden, strooi er wat kaas over en leg er wat blaadjes basilicum op.
Eet smakelijk!

Tips:

  • Natuurlijk kun je elke groente gebruiken die je maar wilt (of die op moet)
  • De crème fraîche kun je ook vervangen door extra roomkaas.
  • De zalm kan vervangen worden door extra paddestoelen, ook erg lekker!
Pin It!

2 opmerkingen:

  1. Dit lijkt me weer een heerlijk recept. geen straf als je dergelijke "restjes" in de (koel-)kast hebt staan.
    Vis in combinatie met pasta vind ik sowieso heel lekker.
    Ik ga dit recept zeker een keer uitproberen.
    Voor mijn gemak heb ik je aan mijn bloglijst toegevoegd,zo zie ik je nieuwe blogjes wat sneller.
    Natuurkieker Coby

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Snel klaar te maken en de combinatie spreekt me ook aan.

    lieve groet,
    Betsy
    Wolatelier DiAn

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...